Draadloze DMX controller: Intro

Door runelaenen op donderdag 8 oktober 2015 17:30 - Reacties (18)
Categorie: Tweaks, Views: 2.019

Hi all,
lang geleden dat ik nog eens wat heb neergeklad op mijn tweakblog hier.

Recent heb ik een RGB par lamp gekocht bij Bax-shop.nl. Deze is super: geeft veel licht, werkt manueel, met een programmaatje, op de muziek of via DMX. Voor die laatste heb je echter nog een controlepaneeltje nodig ook, en die dingen kosten wat te veel geld naar mijn zin.

Via internet heb ik in China enkele spulletjes gekocht om zelf een USB => DMX converter te maken. Deze spullen zijn bijna allemaal aangekomen (ik wacht nog op het doosje om het af te maken) en dus kan er bijna gemonteerd worden! Op deze manier heb ik voor nog geen 5 euro een product gemaakt waarvoor ik in de winkel gemakkelijk 200 euro voor zou moeten neertellen.
De totale kost van lamp + draad + dmx controller komt dan op iets meer dan 40§. Mooie deal als je het mij vraagt! Daarbij kunnen zo tot 30 lampen aaneengeschakeld worden zonder de kost van een extra controller. Daar kan je al wat feestjes mee geven :-)

Natuurlijk is het leuk om dit alles aan te kunnen sturen met mijn PC. Maar laat een jongen ook eens verder dromen... Bijvoorbeeld over... lampen aansturen, over DMX, met z'n iPad... of telefoon... of tv als het moet :+ Hiervoor ben ik dus beginnen googelen naar een DMX web interface-ding. Die dingen kosten blijkbaar dus nog veel meer: vanaf 2000§ vond ik er een aantal. Dat is natuurlijk, om wat mee te spelen, veel te veel geld. In de kast ligt nog wel een rPi... Hmmmm.

Dus coming soon:
Deel 1: Het bouwen van een USB > DMX controller + instellen van de software + eventuele extra's die ik hier vergeet. KLIK HIER :D
Deel 2: Het maken van een draadloze controller controller. (jep, controller controller aangezien ik de controller ga controllen... eeeuhm... 8)7 )

Anyhow, ik hoop jullie nieuwsgierig gemaakt te hebben want ik het er zin in :D (mochten jullie nog ideetjes hebben om hier wat mee te tweaken, let me know below!)
Tot gauw!