54W 18 RGB DMX PAR LED - China Shopping Experience

Door runelaenen op vrijdag 22 april 2016 23:11 - Reacties (10)
Categorie: China Shopping Experience, Views: 3.253

Als vervolg op mijn vorige blogpost, die alweer veel te lang geleden is, is hier een nieuwe CSE. Dit keer geen bluetooth audio ding (dat komt later nog wel terug :p ) maar een übercoole led parcan waar je hier in de winkel al snel 100, of toch minstens 50 euro aan zou kunnen uitgeven.
Zonder specifiek te zijn over waar en welke, ga ik de in-china-gekochte lamp vergelijken met een gelijkaardige lamp gekocht op een bekende Nederlandse webshop voor ongeveer 55 euro.

Itemnaam: Professional LED Stage Lights 54W 18 RGB PAR LED DMX Stage Lighting Effect DMX512 Master-Slave Led Flat for DJ Disco Party KTV
Nog beschikbaar: http://www.aliexpress.com...Led-Flat/32486945841.html
Datum besteld: 2016-03-04
Datum shipped: 2016-03-05
Datum ontvangen: 2016-03-15
Prijs: US$ 20.58 (Free shipping)

Om te beginnen: wat een snelle shipment! De comments zeiden inderdaad al wel zoiets, maar zulke comments vind je onder elk product. Deze webshop heeft de lamp effectief in minder dan 2 weken in mijn handen gekregen: chapeau!
Al van kleins af ben ik geïnteresseerd geweest door 'discolichten', 'flikkerlichten' en gelijkaardigen. Nu dat we wat ouder zijn kan ik ze ook effectief kopen :D Mijn eerste led par die ik kocht was die uit Nederland waarover ik eerder sprak, deze werkte fijn maar was vrij zwaar en vertoonde al snel enkele mankementjes. Toen ik deze tegenkwam voor minder dan de helft van de prijs (én onder 21¤, ook belangrijk) moest ik 'm bestellen. Het mooie aan AliExpress is dan ook het bijna-risicovrij kopen. Als iets niet aankomt of niet werkt krijg je 9 kansen van de 10 je geld gewoon terug.

Verpakking
Niet veel speciaals qua verzending, wel iets specialer qua product.
Qua verzending was het een simpel doosje met een volledige rol duct tape errond :+
Qua product-doos verschoot ik wel van de verpakking. Het was namelijk de eerste keer dat ik een product uit China aankreeg dat in een verpakking zat die je zo ook in de winkel hier zou kunnen tegenkomen.
http://i.imgur.com/bAiCEjw.png
De verpakking bevat behalve foto's van de lamp ook een beschrijving van het product. In leesbaar Engels nog wel!
LED Flat Par Light
Voltage: AC110-220V 50/60Hz
Power: 18PCS LEDs
Operation: Auto, SOund, DMX512, Master-Slave
N.W.: 2kg
MADE IN CHINA
Openen we de doos, dan vinden we een lamp die nét in de doos past, twee schroefjes en een bracket.
http://i.imgur.com/PsgyuCm.png

De lamp zelf
Op de lamp zelf zien we, zoals de omschrijving al een beetje verklapte, 18 leds. Of ze elk 3 watt zijn? Geen flauw idee, maar veel licht geven doen ze wel :p
Aan de achterkant van de lamp vinden we nog wat interessants.
http://i.imgur.com/nMhAvJN.png
Behalve de IN- en UIT-poort voor ons DMX signaal en de power-kabel zit er een LCD-tje op. Dit is, tegenover mijn NL-lamp van 2.5x zoveel ¤s een hele verbetering. Die werkt namelijk met dip-switches (die niet altijd goed functioneren waardoor die lamp soms een tikje nodig heeft :p )
De L die je links op de foto ziet heb ik er zelf op gezet. Er was namelijk een defect aan deze lamp, de DMX-IN werkte, maar de DMX-OUT niet. Eerst wilde ik me erbij neerleggen en deze lamp gewoon steeds als laatste in de rij gebruiken (vandaar de L, van 'laatst'). Echter heb ik nadien toch nog besloten om te zien of ik het niet kon oplossen. Met behulp van een multimeter kwam ik erachter dan de 2-pin geen contact maakte met de andere 2-pin. Ik heb de lamp dus snel opgemaakt, een connectie gemaakt en terug gesloten. De lamp werkt nu terug perfect :D
Verder heb ik nu dus ook een zicht gehad van de binnenkant van de lamp (spijtig genoeg vergeten foto's te maken) waar ik (voor zoveel ik ervan ken) geen gevaren zag. China-dingen gebruiken met een gewoon stopcontact kan namelijk wel eens gevaarlijk zijn als ze slecht gemaakt zijn.
Ik heb trouwens een tweede van deze lampen gekocht (later nog eentje bij besteld) en deze vertoonde dit mankement niet. De NL-lamp daarentegen heb ik al wel enkele problemen mee gehad, zoals kapotte dip-switches die pas werken als je er een tikje tegen geeft en schroeven die loskomen waardoor je XLR-poorten in de lamp duiken bij het inpluggen. Met de dipswitches kan ik wel leven, en de XLR-pluggen heb ik dan maar vastgelijmd. Maar prijs-kwaliteit scoren de china-lampen toch echt wel stukken beter in mijn boekje.

De lamp heeft enkele verschillende standen:
DMX-stand (Dxxx): spreekt voor zich. Met behulp van de UP- en DOWN-knoppen kan je het DMX adres van de lamp instellen. Dit onthoud de lamp spijtig genoeg niet als de stroom wegvalt.
Programma's: (Pxxx) De lamp heeft verschillende programma's waarmee eveneens met de UP- en DOWN-knoppen door te schakelen valt. Veel speciaals zit er niet tussen, het veranderd wat van kleuren. Het verschil tussen programma's vind je volgens mij enkel in de snelheid.
Programma's: (Lxxx) Zelfde als hierboven, maar dan met een fade-overgang ipv flash.
Programma's: (Exxx) Zelfde als hierboven, maar dan met een fade-overgang naar zwart ipv fade/flash naar een andere kleur.
Soundmodus (Soud): Reageert op de beat van de muziek. Werkt helemaal niet goed (werkt wel goed als de muziek heel luid staat, maar dus niet voor thuis.) Dit komt volgens mij omdat de microfoon die de lamp hiervoor gebruikt binnenin de behuizing zit, waar tevens ook een relatief luide fan draait.
Verder heb je nog Rxxx, Gxxx, Bxxx en Fxxx. Hiermee kan je manueel de rood, groen, blauw en fade-waardes instellen. Echter moet je steeds door alle andere standen gaan voordat je hier terug aan komt. Hierdoor is deze functie enkel echt goed te gebruiken om bv een vaste lamp in te stellen waarvan je de waarden op voorhand 100% zeker weet. In bijna alle andere gevallen gaat DMX of een van de andere standen beter zijn.

Bovenaan dit deeltje vroeg ik me af of de leds wel effectief 3 watt zijn. Dit weet ik nog steeds niet. Wat ik wel weet is dat de lamp zéér veel licht geeft. Genoeg om mij blij te maken met m'n aankoop. Hoewel het moeilijk is deze licht opbrengst op foto te zetten maak ik toch een poging, in het echt is het nog lichter dan wat de foto doet blijken. (Dit is met 255-255-255 waardes, echt alles 100% open dus)
http://i.imgur.com/lwwECU7.png
Klik hier voor een voorbeeldfoto met enkel de rode en de blauwe leds.

Verder valt er best weinig over te zeggen denk ik. De kleurmening is oké, beter dan verwacht zelfs, maar natuurlijk niet zoals je zou krijgen van een lamp van 1000¤.

DMX
Aangezien er blijkbaar wel wat vraag naar is zijn hier de DMX-kanalen van deze PAR. Zonder garantie dat het juist is natuurlijk ;)
1: Fade
2: Rood
3: Groen
4: Blauw
5: 0-50 Strobe, 51-100 Transition, 101-150 Gradient, 151-200 Variable pulse, 201-255 soundmode
6: Functiesnelheid
Dit is een vertaling van een slecht-vertaald document dus... (De eerste 4 zijn 100% juist, en ook de strobe modus tussen 0 en 50 op kanaal 5 heb ik getest, de rest lijken me vrij willekeurige effecten. Schuif 6 laat ik persoonlijk steeds op 0 staan tbh)

Conclusie
Ik heb 2 van deze lampen, en dan die ene die ik gewoon in een Nederlandse webshop gekocht heb, en daarmee kan je in een kleine tot middelgrote zaal toch al een leuk wash-effectje over de dansvloer krijgen. Wel moet ik zeggen dat ik véél liever met de chinalampen werk dan met die andere. Ze zijn lichter, hebben een mooie kleurenmenging en voelen effectief veel beter aan met meer gebruiksgemak en functionaliteiten.
That said wil ik ook even zeggen dat ik behalve de Chinese, ook de lokale economie steun. Deze lampen moeten namelijk op een statief staan, ik heb luidsprekers om muziek te spelen, ik heb enkele licht-effecten die ik (met uitzondering van 1 die ik op vakantie gekocht heb in Bulgarije }:O ) allemaal lekker hier in Belgie, of ten noorden van hier in Nederland gekocht heb ;) De support en service van onze eigen bodem is natuurlijk ook veel waard.

Zijn er foutjes door m'n spellcheck doorgeglipt? Let me know! Vragen? Commentaar? Ideeën voor producten voor volgende edities? Laat me zeker weten :D Al heb ik nog wel een aantal productjes liggen die de komende weken of maanden een blogpostje zouden kunnen krijgen.

tl;dr goeie lamp, beter én goedkoper dan lokaal alternatief

Volgende: Y7 Wireless Bluetooth 4.1 Stereo Earphone - China Shopping Experience 03-'16 Y7 Wireless Bluetooth 4.1 Stereo Earphone - China Shopping Experience

Reacties


Door Tweakers user Damic, vrijdag 22 april 2016 23:44

Hoe is de voeding van de china variant.

Grmbl zien juist dat ik op ebay 2¤ meer betaald heb :'(

Door Tweakers user runelaenen, vrijdag 22 april 2016 23:49

Damic schreef op vrijdag 22 april 2016 @ 23:44:
Hoe is de voeding van de china variant.

Grmbl zien juist dat ik op ebay 2¤ meer betaald heb :'(
Ik zal de lamp even open halen, dan kan je zelf eens lang binnen zien :p
Momentje... :D

Edit: http://imgur.com/ojPw1cV

[Reactie gewijzigd op vrijdag 22 april 2016 23:57]


Door Tweakers user Razwer, zaterdag 23 april 2016 00:03

Leuke lampjes ja. Ooit eens een doos van 20 gekocht van die dingen 2 jaar geleden. Levensduur was dramatisch. Gaan snel stuk. Is wel te fixen met een soldeerbout en wat skills maar je krijgt waar je voor betaald...

Chineze draadloze DMX antennes was overigens een veel groter succes en een aanrader. 3 jaar still alive and kicking :) (dagelijks gebruik)

[Reactie gewijzigd op zaterdag 23 april 2016 00:05]


Door Tweakers user runelaenen, zaterdag 23 april 2016 00:16

Razwer schreef op zaterdag 23 april 2016 @ 00:03:
Leuke lampjes ja. Ooit eens een doos van 20 gekocht van die dingen 2 jaar geleden. Levensduur was dramatisch. Gaan snel stuk. Is wel te fixen met een soldeerbout en wat skills maar je krijgt waar je voor betaald...
Tjah, voor die prijs wil ik er wel eens met een soldeerbout inzitten hoor :D Daarbij, ik moet het doen met een studenten-budget he ;) En de lampen zijn toch maar om wat mee te spelen, het is geen ramp mocht er een uitvallen.
Razwer schreef op zaterdag 23 april 2016 @ 00:03:Chineze draadloze DMX antennes was overigens een veel groter succes en een aanrader. 3 jaar still alive and kicking :) (dagelijks gebruik)
Hoe gebruik je die juist? Als professional of... Bij onze toneelvereniging is het namelijk ook vaak een heel gedoe met de DMX-kabel naar voren te krijgen, er ligt er 1 voor de normale lichten, maar als we RGB spots huren en hangen om een andere sfeer te creeëren op het podium moeten we ook steeds die kabel liggen leggen. Die wireless gebruik je dan om 1 kabel te vervangen neem ik aan? (van de controller naar de 1e lamp in de rij?) Of doe je dan echt een receiver aan elke lamp? Dan zit je weer met een miljoen stroomdraden lijkt me? :s

Door Tweakers user synoniem, zaterdag 23 april 2016 15:29

"kleurmening" moet dat kleurmenging zijn?

Door Tweakers user Damic, zaterdag 23 april 2016 18:24

runelaenen schreef op vrijdag 22 april 2016 @ 23:49:
[...]

Ik zal de lamp even open halen, dan kan je zelf eens lang binnen zien :p
Momentje... :D

Edit: http://imgur.com/ojPw1cV
Whahaha daar zit niet veel in _O-

Door Tweakers user Razwer, zondag 24 april 2016 11:15

runelaenen schreef op zaterdag 23 april 2016 @ 00:16:
Hoe gebruik je die juist? Als professional of... Bij onze toneelvereniging is het namelijk ook vaak een heel gedoe met de DMX-kabel naar voren te krijgen, er ligt er 1 voor de normale lichten, maar als we RGB spots huren en hangen om een andere sfeer te creeëren op het podium moeten we ook steeds die kabel liggen leggen. Die wireless gebruik je dan om 1 kabel te vervangen neem ik aan? (van de controller naar de 1e lamp in de rij?) Of doe je dan echt een receiver aan elke lamp? Dan zit je weer met een miljoen stroomdraden lijkt me? :s
Je kan 512 kanalen en 7 groepen per receiver verbinden als het goed is. Je kan ook weer meerdere receivers op 1 transmitter zetten.
De kabel tussen je tafel en de lampen vervang je met die antennes. De lampen zelf lus je wel weer door met kabeltjes per "cluster" zeg maar.

https://www.youtube.com/watch?v=4YPKAJSi3ig

[Reactie gewijzigd op zondag 24 april 2016 11:20]


Door Tweakers user RoadRunner84, donderdag 28 april 2016 08:53

runelaenen schreef op vrijdag 22 april 2016 @ 23:49:
[...]

Ik zal de lamp even open halen, dan kan je zelf eens lang binnen zien :p
Momentje... :D

Edit: http://imgur.com/ojPw1cV
Moeten dat grijze en witte draadje die vollw 54W kunnen dragen? Lijkt me dat die ietwat heet gaan worden. Ik gok dat het een 54W gloeilamp equivalente lamp is, niet 54W LED licht.
Verder niet veel om over naar huis te schrijven. Bovenaan een voedinkje, links de controller, rechts een bordje met de DMX connectors, passieve doorlussing.
De knopjes lijken zeer beroerd gesoldeerd te zijn; de helft van de pinnetjes lijkt nog niet eens aangeraakt. Hetzelfde zou ook kunnen gelden voor de connectors, maar dan moet je het controller printje losschroeven.

Door Tweakers user soltonneke, donderdag 20 oktober 2016 20:40

Hey Rune,

Ik kocht onlangs soortgelijke ledpars bij aliexpress, alles werkt perfect tot het moment dat de dmx wil gebruiken. Apart kan ik ze perfect aansturen met mijn dmx controller echter van het moment dat ik ze ga koppelen in/out valt het dmx signaal na 3 sec weg. De on en out connecties zijn bij alle parren goed aangesloten, dat heb ok getest door een van mijn oudere ledparren hier achter te koppelen (shhowtec). Dus bij volgende opstelling - controller-Chinese ledpar-showtec(4 stuks) Alles wweelqpmma@aqq

Door Tweakers user soltonneke, donderdag 20 oktober 2016 20:52

Even mijn vervolg, mijn smartphone liet het afweten.
Dus nog even voor de duidelijkheid, wanneer ik na mijn controller het volgende aansluit: chinese ledpar - 4stuks showtec ledparren dan werkt alles perfect, sluit ik in dit rijtje een extra chinese ledpar aan, vallen beide chinese ledparren uit, en de 4 showtec parren blevn perfect functioneren.
Dus maakte ik het nog een beetje straffer. 1) chinese ledpar vervolgens set van 8 ledparren van varytec , ledstrip van chauvet, 4 ledparren van showtec : alles werkt, van het moment eender waar ik er een extra chinese ledpar bijhang blijft alles werken behalve de chinese ledparren. Dit is toch bizar, en ze hebben het alle 8.
Mijn bedoeling was om een nieuw lichtsetje te maken met deze ledparren, daar ze toch een enorme lichtopbrengst (36 watt) hebben tov de 5mm ledparren (18watt) die ik reeds had.
Zou een dmxbar dit probleem oplossen, of een signaalkiller op de laatste par?

Mvg Benny

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Via deze link kun je inloggen als je al geregistreerd bent. Indien je nog geen account hebt kun je er hier één aanmaken.