Y7 Wireless Bluetooth 4.1 Stereo Earphone - China Shopping Experience

Door runelaenen op vrijdag 4 maart 2016 21:22 - Reacties (5)
Categorie: China Shopping Experience, Views: 1.402

Hi dear friend,
I have shipped blog post to you .
Estimated the time arrival is 17 - 45 business days.
Goods transport may be delayed, within the protection period as far as possible, please wait patiently for a
And after received the items, If you have any question, please contact me!! I will solve for you until you satisfied !!! Left 5 star rating after happiness
Kind regards
Rune
Alle gekheid op een stokje, maar ik vond het een leuke manier om mijn nieuwe blogcategorie te beginnen: CSE, ofwel China Shopping Experience. Ik zou zeggen "ik doe elke week een blogpostje erover" maar daarvoor zijn de pakketjes niet betrouwbaar genoeg ;)
Ik bestel geregel wel eens een cheap (van de honderden items nog nooit iets boven de 21¤ besteld :D) vanuit het verre oosten, aangezien ik hier nu ondertussen wel wat ervaring mee heb en mijn wijze raad aan meer Tweakers wil doorgeven: tweakblogs!

Itemnaam: Y7 Wireless Bluetooth 4.1 Stereo Earphone Fashion Sport Running Headphone Studio Music Headset with Microphone
Nog beschikbaar: Ja, als je het zoekt. De seller waar ik het gekocht heb heeft het offline gehaald.
Datum besteld: 2016-02-01
Datum shipped: 2016-02-02
Datum ontvangen: 2016.02.18
Prijs: ¤ 8,23 (Free shipping)

Ik was al een tijdje op zoek naar draadloze oortjes, de kabel van de conventionele bedraadde oortjes kreeg ik altijd wel kapotgetrokken, of de connector ging kapot, of de kabel was te kort/lang naar m'n zin, of... :p Bluetooth to the resque!
Wil ik hier in België ergens zulke oortjes kopen zal ik al snel 40 of 50 euro kwijt zijn. Dan maar naar mijn tweede-favoriete website gesurft: Aliexpress.com (m'n eerste is Tweakers natuurlijk). Veel keuze is er te vinden, maar zoals we allemaal weten zit er veel rommel bij.
Om batterij te sparen koos ik niet voor een nog goedkoper model met bluetooth v2.0, maar ben ik voor oortjes gegaan met versie 4.1. De oortjes hebben wel een kabel, van het ene oor naar het andere. Hierdoor blijven ze ook lekker goed zitten, ik krijg ze niet uit m'n oren door gewoon met m'n hoofd te schudden.

De verpakking
Zoals gewoonlijk kwam het pakketje aan in een gele bubbelenvelope. Gek genoeg, en onverwacht, moest ik er ook voor aftekenen bij de postbode. Dat was volgens mij letterlijk de eerste keer dat ik dat voor een chinapakje moest doen. Voor verzending dus een dikke 5/5.
De productverpakking zelf dan was simpel maar functioneel. Voor nog geen 10 ¤ verwachtte ik dan ook geen gigantische fancy verpakkingen.
http://i.imgur.com/rMmDaSi.png
Een simpel plastieken doosje, met daarin de oortjes, extra oor-rubbertjes in verschillende maten en een handleiding. Er zat ook een micro-usb kabeltje bij om de oortjes op te laden, maar dat kan ik momenteel niet fotograferen (uitgeleend en vergeten :( ). Het kabeltje was van dezelfde kwaliteit als de oortjes zelf: super!
http://i.imgur.com/GrJ9vOi.png

De handleiding
De handleiding is verassend volledig en... verstaanbaar. Geen écht slecht Engels. Je merkt dat het niet door een Engelsman gescheven is, maar je begrijpt wel wat er staat. (klik foto voor groot)
http://i.imgur.com/GmZBwwh.png

Het product
En dan nu waar we allemaal op wachten: de oortjes zelf :p
Qua comfort zijn ze niet de beste oortjes die ik al gedragen heb, maar ook zéker niet de slechtste. Hoewel ze vrij groot zijn, wegen ze niet veel. Daarnaast zitten ze zeer stevig in je oor. Ik kan eender welke beweging, draai of sprong maken, maar mijn oortjes zullen blijven zitten waar ze moeten blijven zitten, zonder een oncomfortabel klemmend/drukkend gevoel te geven.
De geluidskwaliteit is goed. Beter dan ik verwacht heb, en ook zeker beter dan verschillende paren bedraadde oortjes die ik al voor 50 cent uit China besteld heb, of voor 20¤ in een brick and mortar MediaMarkt of FNAC gehaald heb. Ze klinken niet even goed als mijn studio headphone of monitors thuis, maar het kan er wel mee door. De tonen zijn goed gebalanceerd. Ze zijn zeker wel te vergelijken met de echte Apple oortjes die bij m'n iPhone zaten.
Qua volume daarentegen zijn ze echt wel 10 keer zo goed, of toch in ieder geval 10 keer zo luid. Op mijn iPhone stel ik het volume meestal in op stapje 2 (20% neem ik aan?), als ik m'n volume helemaal open zet kan ik de oortjes voor me op tafel leggen en aangenaam muziek luisteren. Ik kan en wil met niet voorstellen wat het zou zijn om dat direct in je oren gedrumt te krijgen. Maar op vlak van geluid dus ook wel zeker 4/5, rekening houdende met de prijs en de grootte van de speakertjes zelf.
Een verassing was dat de oortjes helemaal opgeladen waren toen ze aankwamen. Ontvangen en meteen beginnen luisteren dus. Een andere verassing was dat het batterijniveau op mijn iPhone af te lezen was.
http://i.imgur.com/fXUfQ9v.png
Het batterijniveau wordt aangegeven in de statusbalk met een batterijindicator, en in het Vandaag overzicht zelfs echt met een procent. Dit is ook wel een minpunt: ik geloofde de procent die mijn gsm daar zette, de oortjes hebben er ~5 dagen (met ongeveer 1 uurtje luisteren per dag) over gedaan om van 100 naar 85 te gaan, de overige 85% was op een dagje leeg ;)
En dat brengt ons geruisloos naar het volgende punt: autonomie. Waarover ik maar 1 ding te zeggen heb: WAUW. De oortjes gaan echt langer mee dan ik verwachtte. De tijden op de sales page kloppen ook effectief en zijn veel meer dan ik verwachtte van een headsetje van nog geen 10 euro's!
Talking Time :5 hours
Music Time: 6 hours
Standby Time :175 hours
Charge Time : 2 hours
Conclusie
Yes, yes, yes! Ik ben echt super blij met mijn aankoop, ik zou zelfs super blij ermee geweest zijn als de oortjes dubbel, of driedubbel zoveel hadden gekost: they're totally worth it.
Waar ik ze gekocht heb zijn ze nietmeer te koop, maar mocht je ook zin gekregen hebben zijn er nog enkele sellers die ze verkopen, zoals deze met veel goede reviews.

Zo dat was deel 1 van deze serie blogsposts. Laat het me gerust weten in de comments of er nog foutjes door m'n spellcheck doorgeglipt zijn, dan probeer ik ze te fixen. Vragen? Comments! Ideeen voor producten voor volgende edities? Laat me zeker weten :D Al heb ik nog wel een aantal productjes liggen die de komende weken of maanden een blogpostje zouden kunnen krijgen.

tl;dr goeie oortjes voor een nog betere prijs

Volgende: 54W 18 RGB DMX PAR LED - China Shopping Experience 04-'16 54W 18 RGB DMX PAR LED - China Shopping Experience
Volgende: DIY DMX Controller 10-'15 DIY DMX Controller

Reacties


Door Tweakers user Damic, vrijdag 4 maart 2016 22:33

Tegenwoordig zijn al de pakjes vanuit China aangetekend. Dus je zult in de toekomst nog meer mogen af tekenen ;)

Door Tweakers user Silent7, vrijdag 4 maart 2016 23:12

Nee hoor.
Vandaag vier pakketjes binnen gekregen en maar voor 3 hoeven tekenen.
Eergisteren lag er een stapel in de brievenbus.
Ik heb geen verandering gemerkt nog.
Maar misschien ligt dat aan PostNL, en wij zitten wel in Frankrijk natuurlijk.
Zelfs onze postbode schudt het hoofd over de teloorgang van PostNL en dat is hier in een rustig gebied erg ver weg van NL, die verzenders uit het verre oosten zullen ook hun handel wat willen beschermen ds kan me goed voorstellen dat NL mag tekenen.
De vraag is dan of verzenden naar NL ook duurder is geworden dan naar hier.

Door Tweakers user runelaenen, vrijdag 4 maart 2016 23:29

Ik krijg inderdaad zelf ook wel geregeld genoeg pakjes en ik heb nog nooit moeten tekenen, niet voordat ik hiervoor moest tekenen en sindsdien ook niet.

Door Tweakers user dodge_911, zaterdag 5 maart 2016 03:16

Eyy, nice, nog een chinashoppingreview!
Nice review, leuke schrijfstijl. Kudos!

Door Tweakers user matroosoft, zaterdag 5 maart 2016 10:26

Erg leuk inderdaad, iedere keer weer een verassing wat er te koop is en of het aan de verwachtingen voldoet. Zie uit naar je volgende blogs!

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Via deze link kun je inloggen als je al geregistreerd bent. Indien je nog geen account hebt kun je er hier één aanmaken.